ANP

Mathieu van der Poel greep net als vorig jaar mis bij de WK veldrijden. De torenhoge favoriet moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats in Valkenburg.

Van der Poel, die de Belgen Wout van Aert en Michael Vanthourenhout voor moest laten gaan, toonde zich een waardig verliezer.

"Als ik op waarde word geklopt, dan kan ik ermee leven. Ik had gehoopt op meer, maar als je op tweeënhalve minuut achterstand binnen komt... Dan kan ik niet zeggen dat ik onverdiend heb verloren."

Van der Poel: weer een jaar op frustratie rijden

Van der Poel, die dit seizoen de zeges aaneenreeg - van de 32 veldritten die hij voor het WK reed, won hij er 26 - had net als zijn collega's moeite met het zware parcours.

"Het was een lastige omloop. Ik voelde me best oké, het tempo lag ook hoog in het begin. Ik had niet het gevoel dat ik zou gaan lossen, maar Van Aert reed meter voor meter weg en ik ging sukkelen. Als je dan eenmaal het gevoel krijgt dat je niet gaat winnen, dan wordt het mentaal moeilijk."

Frustratie

Ondanks de tegenvaller sprak Van der Poel niet meteen van een mislukt seizoen. "Een zege hier had het helemaal afgemaakt, maar het neemt niets weg van wat ik eerder heb gepresteerd. Een WK is toch speciaal, zo blijkt maar weer. Het wordt weer een jaar op frustratie rijden..."

Van der Poel is zichzelf niet en grijpt naast wereldtitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame