NOS VoetbalAangepast

Deportivo bevestigt: Seedorf is onze nieuwe trainer

Seedorf hervat trainersloopbaan bij Deportivo La Coruña

Clarence Seedorf is de nieuwe trainer van Deportivo La Coruña. De oud-speler van onder andere Ajax, Real Madrid en AC Milan is vanavond in Galicië gepresenteerd.

Seedorf is de opvolger van de zondag ontslagen Cristobal Parralo. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

"Ik ben blij dat ik de kans krijg om weer aan de slag te gaan, bij een club met veel geschiedenis in een competitie die me veel gebracht heeft", zegt Seedorf, die in Spanje met Real Madrid onder meer de Champions League en de wereldbeker won.

Deportivo verloor afgelopen vrijdag met 5-0 van Real Sociedad. De club uit het noordwesten van Spanje staat op dit moment 18de en verkeert daarmee in degradatiegevaar.

"Het is een moeilijk seizoen", weet Seedorf, "maar ik houd ervan dit soort uitdagingen aan te gaan. Het zou makkelijk zijn ergens te gaan werken waar alles op rolletjes loopt."

Derde club als trainer

Seedorf beëindigde zijn voetbalcarrière in januari 2014 en begon nog datzelfde jaar als trainer bij AC Milan. Na amper vijf maanden werd hij ontslagen, om vervolgens niet lang daarna aan de slag te gaan als coach bij het Chineese Shenzhen FC.

Begin dit jaar was Seedorf in beeld als trainer van Atlético Paranaense, maar uiteindelijk koos de Braziliaanse club voor Fernando Diniz.

De eerste wedstrijd op de bank bij Deportivo zal voor de 41-jarige Nederlander zijn 37ste wedstrijd als coach zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl