IOC-woordvoerder Mark Adams EPA

Het Internationaal Olympisch Comité laat een onafhankelijk panel kijken naar de mogelijke deelname van dertien atleten en twee coaches uit Rusland aan de komende Winterspelen in Pyeongchang. Dat heeft het IOC bij monde van woordvoerder Mark Adams in Zuid-Korea laten weten.

De vijftien Russen maken deel uit van de groep van 28 Russen die deze week door het CAS (Internationaal Sporttribunaal) zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij het dopingschandaal bij de Winterspelen in Sotsji van vier jaar geleden. Het CAS vond dat er onvoldoende bewijs was en hief hun schorsingen op. De dertien overige sporters hebben hun loopbaan inmiddels beëindigd.

Het IOC reageerde in eerste instantie op de uitspraak van het CAS door te stellen dat die bestudeerd zou worden, maar dat het niet betekende dat de betrokken sporters nu automatisch naar de Spelen zouden mogen.

Eerder al had het IOC toestemming verleend aan 169 Russische sporters deel te nemen aan de Winterspelen, zij het onder neutrale vlag en onder de noemer 'Olympic Athletes from Russia' (OAR).

STER reclame