AFP
NOS NieuwsAangepast

Afschuw in India om verkrachting van baby van 8 maanden

Walging en ongeloof in India om een nieuwe verkrachtingszaak. Een baby van acht maanden oud is verkracht door een 28-jarige man. Het gebeurde in de hoofdstad New Delhi.

De ouders van het kindje waren beiden aan het werk. Een schoonzus paste op. "De zoon van de schoonzus woont boven het gezin en is naar de slapende kinderen toegegaan en heeft zich aan de baby vergrepen. Hij heeft verklaard dat hij dronken was", vertelt correspondent Aletta André in het NOS Radio 1 Journaal. Toen hij besefte dat het kindje bewusteloos raakte en begon te bloeden is hij weggerend.

Bij thuiskomst vond de moeder haar baby bewusteloos in een plas bloed. Het kindje is naar het ziekenhuis gebracht en is er na een operatie nog altijd slecht aan toe. Ze heeft ernstige verwondingen opgelopen aan haar organen. "De moeder heeft gezegd dat ze nooit meer gaat werken. 'Ik kan mijn kinderen geen seconde alleen laten hier', zei ze. Ze heeft direct haar baan opgezegd", vertelt André.

Er wordt gesproken over de doodstraf.

Correspondent Aletta André

India maakt zich steeds meer zorgen om verkrachting, met name van kinderen. "Bij een derde van de gerapporteerde verkrachtingen is het slachtoffer minderjarig." Vorige week nog, waren in de deelstad Haryana protesten omdat daar in tien dagen tijd, tien verkrachtingen zijn gerapporteerd. "Daarvan waren er meerdere met minderjarigen en twee met een dodelijke afloop."

Mensen vragen zich nu af of er niet hogere straffen moeten komen voor verkrachtingen. "Er wordt zelfs gesproken over de doodstraf in zulke extreme gevallen."

Sinds een aangifte van een brute groepsverkrachting in 2012, is het aantal gerapporteerde verkrachtingen in India flink toegenomen. "Het praten over verkrachtingen is uit de taboesfeer gehaald. Maar dan horen we dus ook steeds meer van dit soort gruwelijke verhalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl