1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Verkrachte studente India overleden

De 23-jarige Indiase studente die vorige week maandag in een bus in New Delhi werd mishandeld en verkracht, is aan haar verwondingen bezweken. Ze lag in een ziekenhuis in Singapore.

De studente was samen met haar vriend naar de bioscoop geweest en stapte in een bus. Daar werden de twee geslagen met ijzeren staven; de vrouw werd door zes mannen een uur lang verkracht. Daarna werd het stel uit de rijdende bus gegooid.

De zes vermoedelijke daders, onder wie de buschauffeur, zitten vast.

Orgaanuitval

Door de mishandeling had de vrouw ernstig hersenletsel en zware inwendige verwondingen opgelopen. Na drie operaties in New Delhi werd ze afgelopen donderdag overgebracht naar Singapore, waar haar toestand verder verslechterde.

Uitval van organen is haar uiteindelijk fataal geworden. Haar familie was bij haar toen ze overleed, zegt het ziekenhuis in Singapore in een verklaring. Haar lichaam zal nu weer worden overgevlogen naar India.

Protest

Toen de zaak bekend werd, gingen op veel plaatsen in India mensen de straat op om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. De regering besloot het blinderen van bussen te verbieden en in New Delhi werd meer politie de straat op gestuurd om te patrouilleren.

Ook wil de regering veroordeelde verkrachters publiekelijk aan de schandpaal nagelen door hun namen, adressen en foto's op internet te publiceren.

Donderdag werd bekend dat een Indiaas meisje van 17 na een groepsverkrachting zelfmoord heeft gepleegd. De politie wilde haar aanklacht eerst niet in behandeling nemen, schreef ze in een afscheidsbrief. Later werd, ook door familieleden, sterke druk op haar uitgeoefend om met een van de verkrachters te trouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl