Denis Joeskov ANP

Verbannen Joeskov twijfelt aan olympische beweging: ik ben schoon

time icon Aangepast

Denis Joeskov reageert verbijsterd op het besluit van het IOC om hem te weren van de Olympische Spelen wegens dopinggebruik in het verleden. In 2008 was Joeskov geschorst wegens gebruik van marihuana.

"Het is niet mijn fout. Ik ben altijd eerlijk geweest", laat de Russische schaatser weten aan de NOS. "Dit geeft mij reden om te twijfelen aan de olympische beweging."

'Ik ben schoon'

Joeskov: "Ik weet dat ik schoon ben. Ik ben zelfs honderden keren getest en streef er ook naar dat dit gebeurt. Ik ben enorm teleurgesteld over deze beslissing. Nu weet ik niet waarom ik niet goed genoeg ben om straks te strijden tegen iedereen."

De Telegraaf schrijft woensdag dat de naam van Joeskov voorkomt in de dagboeken van klokkenluider Grigori Rodtsjenkov. Het voormalig hoofd van het dopinglaboratorium bracht het dopingschandaal van Sotsji aan het licht. In zijn dagboek schrijft Rodtsjenkov dat Joeskov in Sotsji ook de regels schond.

"Ik heb vandaag naar de 5000 meter gekeken. Sven Kramer won, in een olympisch record van 6.10,76. Onze Skobrev en Joeskov bleven mijlenver achter. Ongelooflijk. Heeft Joeskov dan helemaal geen profijt gehad van de Duchess Cocktail (een cocktail van verboden middelen) die hij van me heeft gehad?"

Joeskov blijft de komende weken wel gewoon doortrainen voor de Spelen. "De eerdere informatie dat ik ben uitgesloten is nog niet officieel, dus ik blijf mij gewoon voorbereiden op de Olympische Spelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Wennemars: knoeperhard oordeel van het IOC

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Godfroid: Russische schaatsbond is woedend

STER Reclame