De cast van Stranger Things, dé hitserie van Netflix EPA

Videodienst Netflix blijft groeien. In het vierde kwartaal van 2017 kreeg het bedrijf er ruim 8,3 miljoen nieuwe klanten bij, meer dan de 6,3 miljoen die door deskundigen was voorspeld. Netflix heeft nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees.

De omzet steeg de afgelopen drie maanden met een derde naar bijna 3,3 miljard dollar. De nettowinst verdrievoudigde tot 185,5 miljoen dollar.

De toename van het aantal abonnees is voor een deel te verklaren door het succes van de sciencefiction-horrorserie Stranger Things. De serie, die inmiddels bezig is aan het tweede seizoen, gaat over een stadje waar mysterieuze zaken aan het licht komen na de verdwijning van een jongetje.

Nederlandstalige serie

Dit jaar wil Netflix ongeveer 8 miljard dollar uitgeven aan nieuwe series en films. Daar zijn ook steeds meer niet-Engelstalige producties bij.

Netflix boekte wel 39 miljoen dollar af op producties die niet zijn uitgebracht. Dat heeft alles te maken met het ontslag van Kevin Spacey, na onthullingen over zijn seksuele misdragingen. Spacey werd uit de hitserie House of Cards geschrapt en een film met hem is niet uitgebracht.

STER reclame