Acteur Kevin Spacey
NOS NieuwsAangepast

Netflix breekt definitief met Kevin Spacey

Netflix heeft definitief de samenwerking met acteur Kevin Spacey beëindigd. De streamingdienst zegt in een verklaring dat een House of Cards met Spacey erin niet meer denkbaar is.

De afgelopen dagen kwamen er verhalen naar buiten over seksuele intimidatie door de acteur. Gisteren werd duidelijk dat het mogelijk ook gebeurde op de set van de hitserie House of Cards. Zo zou de acteur geregeld seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt tegen jonge mannelijke collega's.

Maandag werden de opnames van het zesde seizoen al voor onbepaalde tijd stilgelegd. Kort daarvoor werd bekend dat Netflix sowieso al helemaal wilde stoppen met de serie. Het zesde seizoen is het laatste.

De streamingdienst heeft ook besloten een film over schrijver Gore Vidal niet uit te brengen. Spacey regisseerde die en speelde ook de hoofdrol. De film was al in postproductie, wat betekent dat de opnames zijn afgerond.

Dood van Frank Underwood

De producent van de serie, Media Rights Capital, staat achter het besluit van de streamingdienst. "Hoewel we de beschuldigingen nog onderzoeken, is Spacey per direct geschorst", schrijft de productiemaatschappij in een verklaring. Er wordt bekeken of het laatste seizoen van House of Cards afgemaakt kan worden zonder Spacey.

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite Variety zijn daarvoor verschillende scenario's mogelijk. Zo denken de producers erover om het karakter van Spacey, Frank Underwood, dood te laten gaan. Het is niet duidelijk hoeveel afleveringen er tot nu toe al zijn gefilmd van het zesde seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl