Kevin Spacey op een congres
NOS NieuwsAangepast

ING zegt Kevin Spacey af voor ondernemersevenement

ING heeft de samenwerking met de Amerikaanse acteur Kevin Spacey opgezegd. Spacey zou eind deze maand hoofdspreker zijn op een congres voor ondernemers in Ahoy Rotterdam.

De afgelopen dagen kwamen er verhalen naar buiten over seksuele intimidatie door Spacey. Vanwege die verhalen is de komst van de acteur niet wenselijk, zegt de bank.

Zijn komst zou, volgens de bank, de aandacht alleen maar afleiden. "Daarom is in goed overleg met het management van Kevin Spacey besloten de samenwerking te beëindigen", zegt ING.

Kevin Spacey wordt nu ook door acht medewerkers van de populaire Netflix-serie House of Cards beschuldigd van seksuele intimidatie. Zo zou de acteur op de set geregeld seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt tegen jonge mannelijke collega's waardoor er een "giftige sfeer" op de werkvloer ontstond.

Netflix heeft de opnames een paar dagen geleden stilgelegd vanwege de commotie rond de acteur. Ook is bekend gemaakt dat er geen zevende seizoen meer zal volgen van House of Cards. Dat besluit zou Netflix al voor de kwestie-Spacey hebben genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl