Kensington wint Popprijs 2017

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Dit is de meest epische manier om de Popprijs op te halen'

De Utrechtse rockband Kensington heeft de Popprijs 2017 gewonnen, is op festival Eurosonic Noorderslag in Groningen bekendgemaakt. Kensington werd door kenners al jaren genoemd als mogelijke winnaar. De Popprijs is voor de muzikant of band die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd.

De band brak in 2013 door met de hit Home Again. In dat jaar wonnen de vier bandleden Eloi Youssef (zanger/gitarist), Casper Starreveld (zanger/ gitarist), Niles van den Berg (drummer) en Jan Haker (bassist) de 3FM Awards voor Beste Live Band en Beste Album met hun tweede album Vultures.

Kensington trad op Noorderslag op nadat bekend was geworden dat de band de Popprijs heeft gewonnen ANP

Ook in de jaren daarna nam Kensington diverse awards en onderscheidingen in ontvangst. De band speelde tien keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Ook speelden ze op talloze festivals in binnen- en buitenland, waaronder Pinkpop, Sziget, Zwarte Cross en Appelpop. Op 14 juli staat Kensington voor het eerst in de Amsterdam Arena.

Kensington neemt de Popprijs in ontvangst op Noorderslag, de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse popmuziek ANP

DJ Martin Garrix

De band maakte naast Vultures nog drie albums: Borders (2010) met de hit Youth, Rivals (2014) met de hits Riddles, War en All For Nothing en Control (2016) met de hits Figji, Bridges en Sorry. In 2015 bracht Kensington samen met dj Armin van Buuren het nummer Heading Up High uit. De band ging vervolgens in 2016 en 2017 veelvuldig met Van Buuren mee op wereldtournee.

Vorig jaar ging de Popprijs naar dj Martin Garrix. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeldje van Theo Mackaay.

Boef maakt excuses

Voordat de Popprijs bekend werd gemaakt door 3FM-dj Frank van der Lende trad onder meer rapper Boef op Noorderslag op. Hij kreeg de laatste weken forse kritiek omdat hij drie vrouwen die hem met Oud en Nieuw hadden geholpen in een vlog 'kechs' (hoeren) had genoemd. Na eerdere excuses, kwam hij er op Noorderslag nog een keer op terug.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boef maakt excuses op Noorderslag

STER Reclame