ANP

De drukke avondspits waar vanmiddag voor gewaarschuwd werd, is uitgebleven. Wel zijn op veel wegen de gevolgen van de westerstorm van vandaag nog te merken.

Op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle staat een lange file vanwege een spoedreparatie aan de vangrail. Eerder moest daar een vrachtwagen worden geborgen. De weg is weer vrij, maar de vertraging is ongeveer een uur. De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via de A6.

Op de A13 richting Rotterdam staat ongeveer 8 kilometer file vanwege een gekantelde vrachtwagen. Rond Arnhem staan files doordat de A50 zo goed als dicht was bij Heteren. De dijk Enkhuizen-Lelystad was lange tijd afgesloten, maar die ging rond 17.00 uur weer open.

De storm die vandaag over het land trok, leidde de hele dag tot problemen op de weg. 66 vrachtwagens waaiden om. Dat is geen record; volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) waaiden er in 1990 tijdens een storm 130 vrachtwagens om.

Geen treinen

Ook het treinverkeer wordt flink gehinderd. In de avondspits rijden er helemaal geen treinen, vanavond rijden hooguit enkele treinen. Ook morgen zullen de gevolgen van de storm nog merkbaar zijn, waarschuwt de NS.

NS adviseert reizigers een alternatief te zoeken, maar biedt zelf geen alternatief aan. Het bedrijf zet geen bussen in, omdat de busbedrijven ook veel hinder hebben van de storm.

STER reclame