Simone Biles na een van haar oefeningen in de meerkampfinale in Rio de Janeiro AFP

Ook turnkampioene Simone Biles is misbruikt door Larry Nassar, de inmiddels veroordeelde arts van het Amerikaanse turnteam.

De viervoudig olympisch kampioene, die ook tien wereldtitels op haar palmares heeft, schrijft dat maandag in een emotionele verklaring op Twitter. Ze liet haar verklaring vergezeld gaan door de hashtag #metoo.

"De meesten van jullie kennen mij als een gelukkig, lacherig en energiek meisje", schrijft de twintigjarige Biles, die in Rio de Janeiro naast haar vier gouden medailles ook nog brons won op balk, achter olympisch kampioene Sanne Wevers.

"Maar de laatste tijd voel ik me gebroken", verklaart Biles. "En hoe meer ik probeer me af te sluiten voor de stem in mijn hoofd, des te luider de stem schreeuwt. Ik ben niet bang meer mijn verhaal te vertellen."

Nassar bekende in november dat hij zeven meisjes - van wie zes turnsters - seksueel had misbruikt. Hij is vanwege het bezit van kinderporno al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar.

Het onderzoek naar seksueel misbruik door Nassar van minderjarige turnsters loopt nog altijd. In totaal is hij door meer dan 125 meisjes en vrouwen aangeklaagd.

Medeturnsters McKayla Maroney, Gabby Douglas en Aly Raisman brachten eerder al naar buiten dat ze door Nassar werden misbruikt.

De vanwege misbruik veroordeelde turnarts Lawrence Nassar tijdens een van de rechtszittingen AFP

STER reclame