Hollandse Hoogte

HEMA opent dit jaar drie filialen in Dubai. Het is voor het eerst dat de warenhuisketen zich uitbreidt buiten Europa. Volgens het bedrijf komt er de komende jaren "een fors aantal" HEMA-winkels in het Midden-Oosten bij.

Internationaal HEMA-directeur Flint wijst erop dat er in de metropool in de Verenigde Arabische Emiraten vooral luxe winkels zijn. Volgens hem heeft de lokale bevolking daarom behoefte aan "winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten".

HEMA zelf is verantwoordelijk voor onder meer het assortiment en de uitstraling van de winkels in Dubai. De exploitatie, inclusief de aanstelling van het personeel, doet de Apparel Group. Dat is een Arabisch conglomeraat dat wereldwijd 1750 winkels exploiteert voor merken als Tommy Hilfiger en Rituals.

HEMA

HEMA is in handen van een Britse investeringsmaatschappij, die op zoek is naar een nieuwe eigenaar voor de warenhuizen. Onlangs kon het bedrijf voor het eerst in vier jaar een kwartaalwinst noteren.

De winst kwam mede door het succes in het buitenland: vooral in Frankrijk lopen de HEMA-winkels goed. Met de introductie van de filialen in Dubai heeft de van oorsprong Nederlandse keten ruim 700 winkels in negen landen.

STER reclame