Hema-topman Tjeerd Jegen bij een vernieuwd filiaal
NOS NieuwsAangepast

Na 4 jaar viert HEMA eindelijk kwartaal met winst

Het heeft vier jaar geduurd, maar eindelijk heeft winkelketen HEMA weer eens een kwartaal met winst afgesloten. Over de maanden augustus, september en oktober heeft de keten 4,6 miljoen euro winst gemaakt. Het boekjaar van HEMA loopt van 1 februari tot 31 januari.

Er wordt meer verkocht in de winkels over de grens, vooral in Frankrijk. De omzet steeg voor het elfde kwartaal op rij, ditmaal met 2,3 procent. In Nederland liep de omzet licht terug.

Ook online is er groei. Afgelopen kwartaal groeide de omzet via internet met bijna 22 procent.

Toch lijkt het er niet op dat 2017 een winstgevend jaar wordt voor de warenhuisketen. Over het hele jaar staat er vooralsnog een verlies onder de streep van 36,9 miljoen euro.

Oostenrijk

HEMA wil vooral internationaal groeien. De keten heeft inmiddels winkels in zeven landen. Begin volgend jaar worden de eerste twee winkels in Oostenrijk geopend.

Het bedrijf is in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, die op zoek is naar een nieuwe eigenaar voor de winkelwarenhuizen. Een koper is nog niet gevonden, maar de terugkeer van winstgevendheid en de omzetgroei helpen wellicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl