Boef

Feestlocatie MyKech in Rotterdam verandert van naam na de ophef die is ontstaan over de uitspraken van rapper Boef.

De rapper kreeg in de nieuwjaarsnacht een lift van drie vrouwen, nadat hij een lekke band had gekregen. In twee video's noemde hij die vrouwen 'kechs' wat hoeren betekent in straattaal. De eigenaar van MyKech zegt tegen RTV Rijnmond dat hij daardoor de naam moet veranderen. "Wij hebben in ons eigen netwerk gehoord dat de naam te grabbel wordt gegooid."

Volgens Rachid Zine is de naam eigenlijk een verwijzing naar de Marokkaanse stad Marrakech en moet het als Mijn Marrakech gelezen worden. "Mensen zullen het nu zien als 'My Kech' wat dus in deze nieuwe situatie staat voor 'Mijn Hoeren'."

Nooit meer dezelfde uitstraling

De eigenaar verwacht dat er door alle ophef feesten worden afgezegd op zijn locatie. "We zullen nooit meer dezelfde uitstraling hebben. Dit nemen wij Boef als publiek persoon en als opinieleider voor vele mensen van jong tot oud zeer kwalijk."

Zine zegt dat hij aan het uitzoeken is of hij de kosten van de naamsverandering op Boef kan verhalen. De eigenaar hoopt op een gesprek met het management van de rapper.

Vorig jaar gaf Boef nog een optreden in MyKech.

STER reclame