Valentijn Driessen, Hans Vandeweghe en Jeroen Stekelenburg aan tafel bij het Sportforum NOS

'IOC-lid Eurlings heeft echt een plaat voor zijn hoofd'

time icon Aangepast

Camiel Eurlings. Zijn naam valt niet vaak in het Sportforum, maar in de eerste editie van dit nieuwe jaar wel. "Als zo veel mensen zeggen dat het beter is dat je opstapt, en dat doe je dan niet, dan heb je echt een plaat voor je hoofd", oordeelt Valentijn Driessen.

IOC-lid Eurlings ligt flink onder vuur. In december 2015 deed zijn ex-vriendin aangifte tegen hem, omdat hij haar een half jaar eerder zou hebben geslagen. Het Openbaar Ministerie besloot Eurlings te vervolgen.

In maart trof Eurlings een schikking met het OM. De oud-minister heeft onbekende afspraken gemaakt met het OM, waardoor hij niet voor de rechter hoeft te verschijnen. De schikking is geen erkenning van schuld.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het is Eurlings vooral te doen om zijn baantje te behouden'

In een verklaring betuigt de oud-minister en het IOC-lid spijt. Te laat, stelt Jeroen Stekelenburg. "Misschien viel er nog iets te redden als hij meteen met een schuldbewuste verklaring kwam. Nu komt het wel heel ongeloofwaardig over. Ik denk dat het hem vooral te doen is om zijn baantje."

De Belgisch journalist Hans Vandeweghe is goed ingevoerd bij het IOC. "Het is daar geen gewoonte om mensen eruit te zetten. Ze willen liever dat hij zelf vertrekt, maar hij hoort het blijkbaar niet. Ze zitten er zeker mee in de maag."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer zaten NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, Valentijn Driessen (De Telegraaf) en de Belg Hans Vandeweghe (De Morgen) aan tafel.

Het Sportforum is in zijn geheel hier terug te luisteren.

Het was een iets ander Sportforum dan gebruikelijk. Dit keer werd er vooruit gekeken naar de grote sportevenementen in 2018. Zoals de Olympische Spelen, die over 38 dagen van start gaan.

Stekelenburg was de afgelopen week in Thialf, bij het OKT van de schaatsers. Hij verwacht in Zuid-Korea veel van Kjeld Nuis. "Hij heeft twee Spelen op rij gemist. Hij voelde op het OKT echt wel die druk. En dan met vlag en wimpel slagen. Ontzettend knap."

"Ik denk dat hij zelfs nog beter kan", vervolgt Stekelenburg. "Zijn twee ritten op de 1.000 en 1.500 meter staan met stip op plaats één en twee als beste prestatie van het OKT."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Nuis de beste man van het OKT'

2018 is ook het jaar van het WK voetbal. En als je daarover praat, ontkom je er niet aan om het Nederlands elftal te noemen. Voor de tweede keer op rij schittert Oranje op een eindtoernooi door afwezigheid.

Maar Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, schept hoop in deze donkere dagen. "Ik zag de afgelopen tijd Justin Kluivert voetballen. Hij doet me denken aan Arjen Robben."

Zijn manier van spelen lijkt volgens de journalist op het handelsmerk van Robben: als buitenspeler naar binnen trekken en scoren. De laatste zeven duels scoorde Kluivert zes keer voor Ajax.

Driessen: "Ik zie hem dingen doen waarvan ik denk: zo, dat belooft wat. Maar het ligt ook aan zijn verdere ontwikkeling, ook in zijn bovenkamer. Dit soort uitspraken kunnen bijvoorbeeld voor sommige jongens gevaarlijk zijn, want dan denken ze dat ze er al zijn."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Kluivert doet me denken aan Robben'

STER Reclame