Camiel Eurlings
NOS Nieuws

Politie wil niets zeggen over beschuldiging tegen Camiel Eurlings

De politie wil niet bevestigen dat er aangifte van mishandeling is gedaan tegen oud-minister en oud-KLM-topman Camiel Eurlings. Zakenblad Quote meldde dat die aangifte er ligt en De Telegraaf schreef dat het slachtoffer Eurlings' ex-vriendin Tessa Rolink is, maar de politie wil daar niets over kwijt.

Wel zegt de politie Noord-Holland dat er in december door een 33-jarige vrouw aangifte van mishandeling is gedaan tegen een 42-jarige man uit Valkenburg. Die gegevens komen overeen met de leeftijd en woonplaats van Eurlings en Rolink. In de aangifte staat dat de mishandeling in Valkenburg is gebeurd.

Het slachtoffer zou een hersenschudding, een gebroken elleboog en kneuzingen over het hele lichaam hebben opgelopen.

Commentaar

Rolink is niet bereikbaar voor commentaar en ook Eurlings heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. Advocaat Geert-Jan Knoops van de oud-CDA-prominent zei in de media dat zijn cliënt "niet inhoudelijk wil ingaan op deze affaire en daar zijn redenen voor heeft".

Sportbestuurder

Eurlings is ook bestuurslid van NOC*NSF en lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het IOC heeft inmiddels laten weten door Eurlings op de hoogte te zijn gebracht van de commotie die in Nederland rond hem is ontstaan.

NOC*NSF laat bij monde van woordvoerder Geert Slot weten vooralsnog niet te willen reageren. "Wij hebben geen informatie dat er een dergelijke aangifte tegen hem is gedaan. Dat betekent dan ook dat wij geen commentaar leveren."

"We hebben wel even kort met elkaar gesproken over hoe we moeten omgaan met de publicaties in de media", vervolgt Slot. "De heer Eurlings is vrijwillig bestuurslid bij ons. Mocht hij naar buiten willen treden met betrekking tot deze situatie, dan is dat aan hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl