Dumoulin rijdt Giro d'Italia in 2018, besluit Tour later

Aangepast
Dumoulin juicht na het winnen van de Giro in 2017. ANP

Tom Dumoulin keert in 2018 terug in de Giro d'Italia. Een woordvoerder van Team Sunweb bevestigde vandaag dat de 27-jarige Limburger opnieuw voor het eindklassement gaat in Italië.

Dumoulin was dit jaar de eerste Nederlandse wielrenner die de Ronde van Italië op zijn naam schreef. De Sportman van het Jaar beslist pas na de Giro of hij ook in de Tour de France aantreedt.

Tijdens de teampresentatie van Sunweb, volgende week in Berlijn, volgt een nadere toelichting op het programma van de Giro-winnaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin bij presentatie rittenschema Giro 2018

Dumoulin hield zich de afgelopen weken op de vlakte over zijn keuzes voor 2018. "Ik weet het al, maar ik ga het nu niet zeggen", zei de kopman van Sunweb eind vorige maand na de presentatie van het Giro-parcours in Milaan. Inmiddels heeft hij met de ploegleiding dus de knoop doorgehakt.

De Giro start volgend jaar 4 mei in Jeruzalem. De renners werken drie etappes in Israël af en reizen vervolgens naar Italië. Er staan in totaal zeven aankomsten bergop en twee tijdritten op het programma, die iets meer dan 44 kilometers tellen. Dat zijn er minder dan in de Tour de France. Daarin gaan 66 kilometer tegen de klok, waarvan 35 in een ploegentijdrit.

STER Reclame