NOS WielrennenAangepast

Dumoulin heeft knoop doorgehakt, maar hult zich in stilzwijgen

Tom Dumoulin weet welke grote ronde hij volgend jaar gaat rijden, maar wil zijn keuze nog niet bekendmaken. Dumoulin, die dit jaar de Ronde van Italië op zijn naam schreef, gaat naar de Giro of naar de Tour. Tot de ploegpresentatie van Sunweb begin januari zal de renner de kaken op elkaar houden.

Dumoulin zegt nog niet welke ronde hij gaat rijden

"Ze zijn allebei mooi en allebei niet perfect", zegt Dumoulin die in Milaan de Giro-presentatie bijwoonde. "Beide rondes hebben minder tijdritkilometers dan ik had gehoopt. De Giro ook minder dan vorig jaar. Maar allebei zijn ze uitdagend: de Tour heeft kasseien, de Giro heeft de onverharde Colle delle Finestre."

Niet laten leiden door Froome

Dumoulin hoorde in Milaan dat Froome, die sowieso de Tour rijdt, ook naar de Giro komt. "Dat was al een hardnekkig gerucht, dus dat verraste me niet. Ik ben benieuwd, want hij gaat voor de dubbel."

Het parcours van de Giro 2018 in beeld

Of de Sunweb-renner dat zelf ook van plan is? "Daar kan ik geen uitspraken over doen", zegt de Limburger. "De combinatie lijkt me heel moeilijk. Maar waarom zou Giro-Tour niet kunnen en Tour-Vuelta wel?", verwijst hij naar de eindzege van Froome in zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje van dit jaar.

Dumoulin laat zich niet beïnvloeden door de plannen van de viervoudig Tour-winnaar. "Mijn programma laat ik niet afhangen van wat Froome doet. Ik ga niet een koers uit de weg omdat ik er al dan niet andere deelnemers kan verwachten. Ik rijd waar ik denk dat ik de grootste kans heb om te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl