Ouderenbond neemt John de Wolf over van ministerie Sociale Zaken

John de Wolf vorig jaar in de Tweede Kamer met Henk Krol, de voorman van 50Plus ANP

Oud-profvoetballer John de Wolf zet zijn werk als ambassadeur voor oudere werknemers voort in dienst van de ouderenbond ANBO. Het contract van De Wolf bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd onlangs niet verlengd, omdat zijn taak er volgens het ministerie op zit.

De Wolf wilde graag door als ambassadeur. Hij was vorig jaar benoemd door minister Asscher om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen weg te nemen. Zijn contract werd in maart verlengd tot december. De Wolf, die ook trainer is van Spakenburg, werkt zo'n 12 uur per week als boegbeeld van werkzoekende 50-plussers.

Vanaf 1 januari gaat De Wolf verder bij de ANBO. Hijzelf is verheugd over zijn transfer naar de ouderenbond. "Meer dan de helft van Nederland is inmiddels 50-plus. Ook op de werkvloer", aldus De Wolf. "Deze grote groep doet ertoe en heeft veel te bieden. Daar moeten we als samenleving ons voordeel mee doen. Daar hebben jong én oud profijt van."

De ANBO is ook blij met het boegbeeld. "John heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het imago van deze groep ouderen. Hij heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zekerder voelen en beseffen dat ze meetellen", zegt ANBO-directeur Liane den Haan. Zij benadrukt dat de ANBO doorgaat waar het ministerie stopt, want "de werkloosheid onder ouderen is nog veel te hoog".

STER Reclame