Sydney Opera House in regenboogkleuren

Aangepast

In Australiƫ is de wet die het homohuwelijk mogelijk maakt van kracht geworden. Om dat te vieren was het Sydney Opera House uitgelicht in roze en in de kleuren van de regenboogvlag:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sydney Opera House in regenboogkleuren

De verantwoordelijke minister zei trots te zijn: "Het vieren van liefde en het instituut van het huwelijk behoren ons allen toe". Het Australische parlement stemde donderdag in met het legaliseren van het huwelijk voor mensen met een gelijk geslacht. Eerder had een meerderheid van de bevolking zich ervoor uitgesproken.

De eerste stellen maakten zaterdag direct gebruik van de mogelijkheid om zich te registreren. Er geldt dan een wachttijd van een maand voordat het huwelijk kan worden voltrokken. De eerste plechtigheden zijn dan ook op 9 januari in het nieuwe jaar.

Door de wet zijn huwelijken tussen Australische homo's en lesbiennes die in het buitenland zijn gesloten met onmiddellijke ingang rechtsgeldig.

STER Reclame