Hariri (l) en president Aoun tijdens de bijeenkomst van het kabinet vandaag
NOS Nieuws

Hariri blijft toch premier van Libanon

Saad al-Hariri blijft toch aan als premier van Libanon. Dat heeft hij gezegd na een bijeenkomst van het kabinet. Hariri vloog onlangs terug naar zijn land, nadat hij een maand geleden onverwachts in Saudi-Arabië zijn aftreden had aangekondigd. Hij zei bang te zijn voor een aanslag op zijn leven.

De mededeling van Hariri vergrootte de spanningen in het Midden-Oosten. President Aoun van Libanon accepteerde Hariri's aftreden niet en wilde dat de premier naar Libanon terugkeerde om zijn ontslag te bespreken. Het door Iran gesteunde Hezbollah, dat deel uitmaakt van de regering van Libanon, zei dat Saudi-Arabië Hariri had gedwongen om af te treden.

Op 22 november vloog Hariri terug naar Libanon en zei toen dat hij zijn aftreden had uitgesteld. Volgens Hariri heeft het Libanese kabinet vandaag opnieuw zijn standpunt bevestigd zich niet te mengen in regionale conflicten. De regionale grootmachten Saudi-Arabië en Iran zijn in een machtsstrijd verwikkeld die in verschillende landen wordt uitgevochten, zoals Syrië en Jemen. Hezbollah-strijders vechten mee in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl