Floortje Dessing in de schuilkelder in Sanaa
NOS NieuwsAangepast

Floortje en team Rode Kruis weg uit oorlogsgebied Jemen

Programmamaakster Floortje Dessing en een team van het Rode Kruis hebben de Jemenitische hoofdstad Sanaa veilig kunnen verlaten. De afgelopen dagen zaten ze vast in het hoofdkwartier van de organisatie terwijl om hen heen de bommen vielen.

De groep met Dessing is overgebracht naar het naburige Afrikaanse land Djibouti. Ze maken het naar omstandigheden goed, laat de organisatie weten. "Maar de mensen daar kunnen geen kant op en zitten vast in een afschuwelijk conflict. Laten we hun lot niet vergeten", zegt woordvoerder Merlijn Stoffels die ook in de groep zat.

Dessing was in Jemen om aandacht te vragen voor de bloedige burgeroorlog die sinds 2015 daar woedt. Ze volgde het Rode Kruis, waar ze ambassadeur van is, voor het programma Floortje naar het einde van de wereld.

Bij gevechten tussen de Houthi-rebellen en aanhangers van de vandaag vermoorde oud-president Saleh zijn afgelopen dagen 125 mensen omgekomen en ruim 230 mensen gewond geraakt. Door de bombardementen zaten de Nederlanders vast en konden ze geen kant op. Het Rode Kruis helpt de ziekenhuizen met het behandelen van de gewonden en het bergen van de doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl