De Utopia-loods in Laren
NOS NieuwsAangepast

SBS stopt volgend jaar juni met Utopia

SBS6 stopt met het reality-programma Utopia. Het programma verdwijnt omdat het huurcontract van het terrein bij Laren niet wordt verlengd. De laatste uitzending is op 1 juni volgend jaar. De eerste uitzending was bijna vier jaar geleden op 31 december 2013.

In Utopia moeten vijftien deelnemers een eigen wereld creëren en zelfvoorzienend zijn. Wat zij allemaal doen wordt 24 uur per dag met camera's vastgelegd. Fans van het programma kunnen 24 uur per dag via de Utopia-site naar een livestream kijken.

De mensen in Utopia zitten opgesloten. Ze hebben zelden contact met de buitenwereld.

Wonen, werken en natuur

Het terrein bij Laren wordt gehuurd van Noord-Holland. De provincie gaat het terrein verkopen aan de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren. Die willen het omvormen tot een gebied voor wonen, werken en natuur.

En dus is er geen plek meer voor Utopia. "Vanaf juni 2018 wordt de loods afgebroken en krijgen de dieren bij de loods een ander onderkomen", zegt SBS. Er is nog overwogen om het programma elders voort te zetten, maar dat gebeurt niet. Waarom is niet duidelijk.

De huidige bewoners van Utopia doen mee aan 'de finale' van het televisieprogramma. Wat die finale inhoudt zegt SBS nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl