John de Mol verkocht Utopia in januari aan Fox
NOS Nieuws

Utopia geflopt in Amerika

De Amerikaanse zender Fox heeft de reallife-serie Utopia van de buis gehaald. De kijkcijfers waren zo laag, dat Fox liever herhalingen van Masterchef Junior uitzendt.

Utopia was sinds september te zien en trok op het laatst minder dan 2 miljoen kijkers; te weinig voor Amerikaanse begrippen. John de Mol verkocht het programma in januari aan Fox. De zender beloofde toen dat de serie minstens een jaar te zien zou zijn en sprak van "het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden".

Naar huis

Vanwege de lage kijkcijfers werd het aantal afleveringen begin oktober teruggeschroefd van twee naar één per week. Op de Fox-website melden de makers nu dat de serie met onmiddellijke ingang stopt. Ook de streams zijn niet meer beschikbaar. De deelnemers zijn naar huis gestuurd.

In Utopia proberen deelnemers op een afgesloten terrein een 'ideale samenleving' te creëren. Tientallen camera's filmen hun wel en wee. In Nederland is Utopia met ongeveer 700.000 kijkers relatief succesvol.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl