AFP
NOS NieuwsAangepast

Vluchten geannuleerd naar Bali wegens tweede uitbarsting vulkaan

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali uitgebarsten. Door de as die vrij is gekomen bij de kleine uitbarsting zijn meerdere vluchten geannuleerd, waaronder een KLM-vlucht met Nederlandse reizigers.

Bij de uitbarsting werd tot 1500 meter hoogte vulkaanas uitgespuwd. Het dreigingsniveau is niet verhoogd en staat nog steeds op niveau 3. In september was dit nog 4: toen werd verwacht dat de vulkaan ieder moment groots kon uitbarsten.

Door de as zijn meerdere vluchten vanuit Australië geannuleerd, en ook de vlucht KL835 vanuit Singapore naar Denpasar, Bali. Het vliegtuig was al onderweg op het moment van de uitbarsting en de maatschappij besloot toen om te keren.

De reizigers worden ondergebracht in hotels in Singapore. Of de vluchten van de komende dagen worden geannuleerd, is onduidelijk. "We bekijken het van dag tot dag", laat een KLM-woordvoerder weten.

Onrustig

De 3000 meter hoge Agung, de hoogste berg en vulkaan van Bali, is al tijden onrustig. In september werden meer dan 100.000 mensen geëvacueerd. Daarna werd de vulkaan weer redelijk stabiel en keerden tienduizenden mensen terug naar hun dorpen. Inmiddels is er een gevarenzone van een aantal kilometer rondom de vulkaan vastgesteld.

AFP
Indonesische gezinnen verblijven in een evacuatiecentrum na de tweede uitbarsting van vulkaan Agung

Reizigers van Nederlandse reisorganisaties worden al maanden uit de buurt van de gevarenzone gehouden.

Lokale luchtvaartmaatschappijen vliegen nog steeds van de luchthaven in Denpasar. Voor zover bekend zijn alleen Australische vluchten en KL835 geannuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl