ANP

Waylon gaat volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival. Dat heeft omroep AVROTROS bevestigd.

Het is niet de eerste keer dat Waylon op het Songfestivalpodium staat. Met de band Common Linnets werd hij in 2014 tweede met het nummer Calm after the storm, dat hij samen met Ilse DeLange zong.

Eerder vandaag waren er al veel geruchten dat Waylon naar het Songfestival gaat. In een video die AVROTROS online zette, is onder meer een tatoeage van de zanger te zien.

De video bevat meer hints die wijzen op Waylon. Zo komt een fragment van The voice of Holland voorbij waar hij jurylid is. Een andere hint is dat de hoofdpersoon van de video op zijn telefoon een berichtje krijgt over Nashville. De Amerikaanse stad is de bakermat van Waylons muziekstijl country.

De afgelopen dagen werd ook de band Within Temptation genoemd als mogelijke Nederlandse deelnemer. Op de site van de band werd een officieel bericht op vrijdag aangekondigd.

Het Songfestival is volgend jaar op 8, 10 en 12 mei in Lissabon. De Portugees Salvador Sobral won de vorige editie van de muziekwedstrijd met het nummer Amar pelos dois. De Nederlandse meidengroep OG3NE werd elfde.

STER reclame