Pokémon Go-jagers op zoek naar zeldzame Pókemons
NOS NieuwsAangepast

Pokémon Go-maker komt met Harry Potter-spel

De maker van het vorig jaar zeer populaire Pokémon Go komt in 2018 met een Harry Potter-spel. Ook voor deze game wordt gebruikgemaakt van zogenoemde augmented reality, waarbij op de smartphone van spelers digitale objecten in de echte wereld te zien zijn.

Softwarebedrijf Niantic werkt samen met televisie- en filmproducent Warner Bros. aan het spel Harry Potter: Wizards Unite. De ontwikkelaar zegt dat spelers op zoek gaan naar voorwerpen, toverspreuken leren en magische personages kunnen tegenkomen.

Verschillende bekende figuren uit de Harry Potter-reeks komen in het spel terug. Welke dat zijn, is niet bekendgemaakt. Ook de verschijningsdatum is nog geheim.

Spel verwijderd

Al langer werd gespeculeerd over een opvolger van het zeer populaire Pokémon Go, maar Niantic sprak tot nu toe alle berichten tegen. Pokémon Go was in de zomer van 2016 een enorm succes. Het spel werd wereldwijd ongeveer 750 miljoen keer gedownload.

Hoewel het gebruik van de app in Nederland na het succes in 2016 afnam, blijft het een populair spel. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper zijn er ruim een half miljoen gebruikers die Pokémon Go minstens één keer per week spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl