Jelle Brandt Corstius
NOS NieuwsAangepast

Jelle Brandt Corstius doet aangifte van verkrachting

Jelle Brandt Corstius heeft aangifte gedaan van verkrachting. De programmamaker zegt dat hij door tv-producent Gijs van Dam is misbruikt.

Volgens de advocaat van Brandt Corstius is de aangifte met getuigen onderbouwd.

Ontkenning

Van Dam heeft gezegd dat hij zelf ook aangifte heeft gedaan tegen Brandt Corstius. Hij beschuldigt Brandt Corstius van smaad en laster.

Van Dam erkende twee weken geleden in het programma Pauw dat hij vijftien jaar geleden seks heeft gehad met Brandt Corstius, maar zegt dat dat met wederzijdse instemming gebeurde.

Brandt Corstius liet daarop weten dat hij kwaad en verdrietig werd door de uitspraken van Van Dam. "Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid", schreef hij in een verklaring.

"Gijs van Dam heeft via de media kennis genomen van de aangifte tegen hem en hij stelt vast dat Jelle Brandt Corstius alsnog de juiste weg heeft gekozen", mailt Van Dams advocaat Peter Plasman. De advocaat wil niet ingaan op vragen over eventuele getuigen en zegt beide procedures met vertrouwen tegemoet te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl