Carl Sargeant
NOS NieuwsAangepast

In opspraak geraakte minister uit Wales dood gevonden

In een plaatsje in het noorden van Wales heeft de politie een in opspraak geraakte Labour-minister dood aangetroffen. Minister Carl Sargeant werd afgelopen vrijdag uit de Welshe regering ontslagen nadat meerdere vrouwen een klacht hadden ingediend wegens ongepast gedrag. De Labourpartij schorste Sargeant hangende een onderzoek naar de beschuldigingen.

De 49-jarige politicus heeft naar wordt aangenomen zelfmoord gepleegd. De politie laat alleen weten dat Sargeant niet onder verdachte omstandigheden lijkt te zijn overleden.

Labourleider Jeremy Corbyn noemde het doodsbericht "zeer schokkend". Sargeant was getrouwd en had twee kinderen. Hij drong na zijn ontslag uit de regering aan op een diepgaand onderzoek om zijn naam te zuiveren.

Gisteren riep de Britse premier Theresa May alle Britse bestuurders op een nieuwe "respectvolle cultuur" te omarmen om een eind te maken aan seksuele intimidatie en ongepast gedrag in politieke kringen. Vijf dagen geleden stapte de Britse minister van Defensie Fallon op, nadat hij had erkend dat zijn gedrag tegenover vrouwen in het verleden tekort had geschoten.

Ook andere politici in Westminster zijn in opspraak geraakt of worden door hun partij onder de loep genomen na klachten over ongepast gedrag,

De politie heeft Carl Sargeant dood aangetroffen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl