ANP
NOS NieuwsAangepast

Preventief fouilleren na schietpartij Blerick

De politie mag de komende maand mensen preventief fouilleren in een groot deel van de gemeente Venlo. Burgemeester Scholten heeft dat besloten na de schietpartij van woensdag waarbij Ömer Köksal om het leven kwam.

Antoin Scholten heeft de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In die stadsdelen mogen agenten zonder dat er een concrete verdenking tegen iemand is, fouilleren om te controleren op verboden wapenbezit. Het moet volgens de gemeente en de politie helpen om nieuwe schietpartijen te voorkomen.

Burgemeester Scholten: "Na het geweld tegen de politie woensdag en journalisten donderdag, is het rustiger geworden. De dagen daarna zijn er toch weer geweldsincidenten geweest die te relateren zijn aan het schietincident in Blerick. Ik wil er geen enkel misverstand over laten bestaan wie de baas is op straat in onze gemeente."

Drugshandel

De politie zegt dat er afgelopen weekend twee incidenten zijn geweest die mogelijk te maken hebben met de dood van de 22-jarige Köksal. In de nacht van zaterdag op zondag was er een autobrand in Blerick. Zaterdag is er in Venlo iemand mishandeld.

De burgemeester zei vorige week dat de moord verband houdt met drugshandel. Dat geldt ook voor andere schietpartijen in Blerick dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl