Het ME-busje in de wijk Smeliënkamp in Blerick Maino Remmers / NOS

Een groep mannen heeft in het stadsdeel Blerick in Venlo journalisten bedreigd en belaagd. Een verslaggever en een cameraman van PowNed zijn mishandeld. Ook journalisten van persbureau ANP en de NOS waren doelwit. De politie heeft een 23-jarige man opgepakt die een microfoon zou hebben afgepakt van een journalist van PowNed.

De groep van ongeveer vijftien mannen stond op straat bij de plek waar gisteren een man van 22 werd doodgeschoten. Toen de journalisten hen benaderden, reageerden ze agressief. "Ze waren bang dat de media het verhaal zouden verdraaien en zeiden dat we beter konden gaan als ons leven ons lief was", zegt NOS-verslaggever Ardy Stemerding.

Enkele jongeren probeerden de camera van een ANP-fotograaf af te pakken. "Dit is onze wijk, wij maken hier de dienst uit", zouden de belagers hebben gezegd. De verslaggever en cameraman van PowNed werden op de grond gegooid en getrapt. Zij verlieten het stadsdeel onder politiebegeleiding en hebben allebei aangifte gedaan.

Onrust in Blerick

Het is al langer onrustig in het Venlose stadsdeel. De schietpartij van gisteren was het derde schietincident in korte tijd in de wijk Smeliënkamp.

De schietpartijen hadden allemaal te maken met drugshandel. Inwoners spreken van een golf van geweld en vinden dat de gemeente Venlo de wijk heeft laten verloederen.

STER reclame