AFP
NOS Nieuws

Meer beschuldigingen tegen Tariq Ramadan om seksueel misbruik

Opnieuw wordt de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan beschuldigd van seksueel misbruik. Vier vrouwen zeggen tegen de krant Tribune de Genève dat ze in hun tienerjaren werden verleid door Ramadan, die toen hun leraar Frans was.

Het zou in Genève zijn gebeurd in de jaren 80 en 90 en de meisjes waren toen tussen de 14 en 18 jaar oud. De jongste vrouw zegt dat ze Ramadan wist af te wijzen toen ze door hem in de auto werd benaderd. De andere drie vrouwen melden dat ze wel intiem contact met hem hebben gehad. Ze omschrijven Ramadan als een manipulatieve man die het vertrouwen van zijn scholieren misbruikte. "Hij had zo'n greep op ons", zegt een van de vrouwen in de krant.

Anoniem

De krant noemt de namen van de vrouwen niet, ze willen anoniem blijven. Volgens de aantijgingen gaf Ramadan de meisjes het idee dat ze speciaal waren om vervolgens na school apart met hen af te spreken. De vrouwen zeggen dat Ramadan hen dwong om erover te zwijgen of dat ze te veel schaamte voelden om een klacht in te dienen.

Een oud-docent, die overigens niet samenwerkte met Ramadan, zegt in de krant dat er toentertijd op school geruchten gingen over manipulatie. Zes studenten van Ramadan zouden er zelfs tegen hem over hebben geklaagd, maar ze wilden er geen officiële melding van maken.

Verkrachting

Twee weken geleden kwam naar buiten dat een Franse vrouw Ramadan aanklaagt wegens verkrachting. Een paar dagen later meldde de Franse krant Le Monde dat een andere vrouw aangifte doet, omdat ze in 2009 in het Hilton in Lyon door hem zou zijn verkracht.

Ramadan (55) zelf deed de beschuldigingen eerder af als een lastercampagne tegen hem.

De islamoloog en schrijver Ramadan wordt gezien als een invloedrijke man binnen de islamistische wereld in Europa. Hij werkte ook in Nederland als gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit en als integratieadviseur van de gemeente Rotterdam. In 2009 werd hij ontslagen, omdat hij tv-programma's had gemaakt voor een pro-Iraanse zender in Londen en daarmee niet meer geloofwaardig zou zijn als integratieadviseur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl