Wilders en Dewinter gaan Molenbeek toch niet in

Aangepast

PVV-leider Geert Wilders brengt morgen geen bezoek aan Molenbeek. Hij was van plan samen met Filip Dewinter naar de Brusselse gemeente te gaan. Maar omdat de burgemeester het bezoek heeft verboden en dreigt met politie-inzet, gaat het bezoek niet door.

Vlaams Belang zei eerder het verbod te negeren, maar uiteindelijk heeft voorman Dewinter toch besloten de wet niet te overtreden. Dewinter houdt de mogelijkheid open dat de twee politici tot aan de grens met Molenbeek rijden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wilders en Dewinter mogen Molenbeek niet in: 'historisch slecht besluit'

Filip Dewinter heeft Wilders uitgenodigd voor wat hij een "islamsafari" noemt, een bezoek aan plaatsen in Brussel die "het ergst zijn getroffen door de islamisering". Het gemeentebestuur van Molenbeek is bang voor rellen en had het bezoek daarom vorige week al verboden.

Moskee

Beide partijleiders zijn nog wel van plan andere delen van Brussel te bezoeken, al is het volgens Dewinter de vraag of dat wel door kan gaan. Volgens de Vlaams Belang-voorman heeft ook het stadsbestuur van Brussel een tocht van beide mannen verboden, waardoor een gepland bezoek aan een moskee geschrapt moet worden.

Er is volgens Dewinter wel toestemming voor een bezoek van hem en Wilders aan het Belgische nationale parlement morgen.

STER Reclame