Kevin Spacey in 2008
NOS NieuwsAangepast

Meer beschuldigingen tegen Kevin Spacey; ook klacht over Dustin Hoffman

Acteur Kevin Spacey is opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie. Na aantijgingen van acteur Anthony Rapp hebben nog vier mannen verteld dat zij zijn aangerand door de Amerikaan. De 58-jarige acteur zou het vooral hebben voorzien op jonge, mannelijke collega's.

Spacey raakte deze week in opspraak door uitspraken van Star Trek-acteur Rapp over een incident in de jaren 80. In een interview vertelde hij dat de toen 26-jarige Spacey hem aanrandde toen hij 14 was. In een reactie zei de acteur dat hij zich het voorval niet kon herinneren, maar geschrokken was van het verhaal.

Volgens de Amerikaanse filmmaker Tony Montana heeft Spacey zich vaker schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie. Montana zegt dat hij in 2003 door de acteur in zijn kruis is gegrepen in een bar in Los Angeles. Spacey zou hem vervolgens tot in het herentoilet zijn gevolgd.

Veel jonge, mannelijke acteurs hebben een eigen Kevin Spacey-verhaal.

Acteur Roberto Cavazos

De Mexicaanse acteur Roberto Cavazos zegt dat jonge, mannelijke acteurs op hun hoede moesten zijn in de buurt van Spacey. De Mexicaan speelde in verscheidene theaterstukken in de Old Vic in Londen, waar de Amerikaan tussen 2004 en 2015 artistiek directeur was.

Cavazos zegt dat hij twee nare ervaringen met hem heeft gehad. "De enige vereiste was dat je een man van onder de 30 was. Dan voelde meneer Spacey zich geoorloofd je aan te raken. Veel van ons hebben een eigen Kevin Spacey-verhaal."

Diskrediet

Verder heeft ook een Britse barman in The Sun verteld over seksuele intimidatie door Spacey. De acteur zou zich voor zijn ogen hebben uitgekleed en met zijn geslachtsdeel hebben gezwaaid. Hij zou de toen 19-jarige Brit hebben gevraagd hem aan te raken. Tegen de BBC zegt ook een andere man dat hij in de jaren 80 is aangerand door Spacey.

Door de beschuldigingen lijkt Spacey in ieder geval voorlopig uit de gratie geraakt. Een oeuvreprijs die hij hoogstwaarschijnlijk zou winnen, is op het laatste moment uitgereikt aan acteur Christian Bale. Daarnaast heeft Netflix de opnames van de serie House of Cards per direct stilgelegd.

Dustin Hoffman

Sinds de ophef rond filmproducent Harvey Weinstein volgen de aantijgingen in de Amerikaanse filmindustrie elkaar snel op. Ook Oscarwinnaar Dustin Hoffman ligt onder vuur. Een vrouw zegt dat hij haar in 1985 heeft betast, toen ze als 17-jarige stagiaire op de set werkte van de film Death of a Salesman.

Hoffman maakt excuses. "Het spijt me als ik ook maar iets heb gedaan dat haar in een moeilijke situatie heeft gebracht", staat in een verklaring.

Regisseur beschuldigd

Ook regisseur Brett Ratner - bekend van films als X-Men en Rush Hour - wordt door enkele vrouwen beschuldigd van seksueel ongepast gedrag.

Hij zou voor actrices hebben gemasturbeerd en actrices tot in de badkamer zijn gevolgd.

Brett Ratner, regisseur van onder meer X-Men en Rush Hour

Nieuwschef weg

De nieuwschef van de Amerikaanse radiozender NPR, Michael Oreskes, stapt op na beschuldigingen van misbruik. Twee vrouwen zeggen dat Oreskes hen tijdens een werkoverleg plotseling begon te zoenen.

Het zou zijn gebeurd in de jaren 90, toen Oreskes nog bij The New York Times werkte. Hij zegt dat het hem enorm spijt en de gevolgen accepteert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl