Kevin Spacey en Anthony Rapp
NOS NieuwsAangepast

Acteur Kevin Spacey beschuldigd van aanranding minderjarige

Hollywood-acteur Kevin Spacey is door acteur Anthony Rapp beschuldigd van aanranding. Het voorval speelde zich af in 1986. Rapp was toen 14 en speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 en een nog onbekende acteur.

De acteur vertelde in een interview met BuzzFeed dat Spacey hem had uitgenodigd op een feestje in zijn huis. Rapp was de enige minderjarige die avond en trok zich uit verveling terug in de slaapkamer om tv te kijken. Toen alle gasten vertrokken waren, tilde Spacey hem op bed en klom volgens Rapp "met seksuele intenties" boven op hem.

De acteur zegt dat Spacey hem met enige kracht op het bed duwde, maar dat hij kon ontsnappen.

Spacey heeft op Twitter verklaard vreselijk geschrokken te zijn van de beschuldiging. Hij schrijft dat hij zich het voorval niet kan herinneren, maar maakt excuses voor "ongepast dronken gedrag". Direct daarna schrijft hij dat hij heel zijn leven al op mannen valt en vanaf nu openlijk als homoseksuele man door het leven wil gaan.

Die coming-out komt de acteur op veel kritiek te staan. Veel mensen laten op Twitter in reacties weten dat dit niet het moment is om uit de kast te komen. Ze vinden het niet van belang of verdenken de acteur ervan dat hij het nieuws over de aanranding op deze manier zou willen laten ondersneeuwen.

Acteur Anthony Rapp vertelt in het interview dat hij sinds het schandaal rond filmbons Harvey Weinstein en de hele #metoo-discussie de moed heeft met het verhaal naar buiten te komen. "Niet alleen vanwege de beschuldiging, maar vooral om een inkijkje te geven in gedrag dat zo vaak gedoogd wordt omdat ik en vele anderen onze mond houden."

Rapp werd in de jaren 90 bekend van de Broadway-musical Rent. Tegenwoordig speelt hij in de nieuwe Star Trek-serie Discovery.

Anthony Rapp helemaal links in een film in 1987

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl