Kevin Spacey
NOS NieuwsAangepast

Netflix legt opnames House of Cards stil vanwege kwestie-Spacey

De opnames voor het zesde seizoen van de Amerikaanse serie House of Cards zijn voor onbepaalde tijd stilgelegd. Netflix, dat de serie uitzendt, heeft dat samen met de productiemaatschappij MRC bekendgemaakt. De beslissing heeft te maken met de commotie rond hoofdrolspeler Kevin Spacey.

In de verklaring van vandaag zeggen Netflix en MRC dat de opnamen zijn stilgelegd "om ons de tijd te geven om de huidige situatie te bekijken en aandacht te geven aan mogelijke zorgen van de acteurs en de medewerkers".

Aangerand

Sterspeler Spacey raakte eergisteren in opspraak door het verhaal dat hij in 1986 acteur Anthony Rapp zou hebben aangerand. Dat zou zijn gebeurd toen de destijds 14-jarige Rapp bij Spacey op een feestje was.

Spacey reageerde door zijn excuses aan te bieden maar hij zei erbij dat hij zich niets van het incident kon herinneren. En passant deelde hij mee dat hij voortaan als homoseksuele man door het leven wenste te gaan.

Gisteren werd bekend dat er geen zevende seizoen meer zal volgen van House of Cards. Dat besluit zou Netflix al voor de kwestie-Spacey hebben genomen.

Hart onder de riem

De organisatie achter de International Emmy Awards heeft een prijs voor Kevin Spacey ingetrokken. De acteur zou op 20 november een oeuvreprijs krijgen, maar "gezien de recente ontwikkelingen" gaat dat eerbetoon niet door.

Topbestuurders van Netflix en MRC reisden gisteren naar Baltimore waar House of Cards wordt opgenomen. Ze wilden de medewerkers een hart onder de riem steken. Kevin Spacey had gisteren vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl