Sofyan Amrabat in het shirt van Marokko ANP

Sofyan Amrabat is door Marokko geselecteerd voor het WK-kwalificatieduel met Ivoorkust. Als de Feyenoorder de oproep accepteert en op 11 november speelminuten maakt, kan hij daarna niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal.

Amrabat heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. De KNVB wil dat de middenvelder voor Oranje kiest. Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje, liet vorige maand weten druk te zijn met de 'naturalisatie' van Amrabat.

Vaste waarde

Dick Advocaat selecteerde hem nog niet. Bij de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal noemde hij Amrabat "een speler met veel mogelijkheden, die eerst moet zorgen dat hij een vaste waarde bij Feyenoord wordt."

Zelf schoof de jongere broer van oud-PSV'er Nordin Amrabat de keuze telkens voor zich uit. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut voor Marokko tegen Tunesië. Omdat dit een vriendschappelijk duel betrof, was zijn keuze nog niet bindend.

Overtuigd

De bondsvoorzitter van Marokko, Faouzi Lakjaa, was er begin deze maand van overtuigd dat Amrabat voor Marokko zal kiezen.

Rondom Hakim Ziyech ontstond twee jaar geleden een soortgelijke discussie. De Ajacied (destijds FC Twente) besloot toen voor Marokko uit te komen. Ook Ziyech is door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de definitieve selectie.

STER reclame