KNVB wil Amrabat strikken voor Oranje

Aangepast
Sofyan Amrabat speelt sinds deze zomer voor Feyenoord ANP

De kans is groot dat Sofyan Amrabat binnen afzienbare tijd een uitnodiging ontvangt voor (Jong) Oranje. De KNVB probeert te voorkomen dat de 21-jarige speler van Feyenoord definitief kiest voor Marokko, waarvoor hij tot dusverre één oefeninterland speelde.

Amrabat bezit zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit en speelde in het verleden voor beide jeugdelftallen. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut voor Marokko tegen Tunesië. Bindend is zijn keuze daarmee nog niet, omdat dit een vriendschappelijk duel betrof.

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler heeft laten weten druk te zijn met de 'naturalisatie' van Amrabat. Mogelijk zit de oud-speler van FC Utrecht volgende week al in de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje tegen Letland en Oekraïne.

Sofyan Amrabat in het shirt van Marokko ANP

Amrabat is sinds zijn komst in de zomer nog geen basisspeler in Rotterdam. In het bekerduel met ADO speelde hij wél de hele wedstrijd, na een sterke invalbeurt in de competitie tegen PSV.

Sofyans broer Nordin Amrabat (CD Leganés) kwam in het verleden uit voor enkele jeugdelftallen van Nederland, maar koos daarna voor Marokko, waarvoor hij inmiddels meer dan dertig interlands speelde.

Hakim Ziyech

Twee jaar geleden ontstond er veel discussie toen Ajacied Hakim Ziyech (destijds FC Twente) besloot voor Marokko uit te komen. Toenmalig bondscoach Danny Blind gaf kort daarna aan dat hij de middenvelder graag had willen selecteren voor Oranje.