Sofyan Amrabat in actie op het WK onder 17 in 2013
NOS VoetbalAangepast

'Amrabat gaat spelen voor Marokko in plaats van Oranje'

Sofyan Amrabat gaat naar alle waarschijnlijkheid spelen voor het Marokkaanse nationale elftal. De bondsvoorzitter van Marokko, Faouzi Lakjaa, bevestigt dat in een vraaggesprek met nieuwssite Chouftv. Onlangs werd Amrabat door de KNVB benaderd met het verzoek om voor het Nederlands elftal te kiezen.

"Amrabat zat zaterdagavond samen met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Gabon. Hij gaat spelen voor het eerste elftal van Marokko", aldus Lakjaa.

De 21-jarige Amrabat is geboren in Nederland en bezit zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Hij speelde in het verleden dan ook voor beide jeugdelftallen.

Interesse KNVB

Gezien de stormachtige ontwikkeling die de middenvelder van Feyenoord doormaakt, gingen er de laatste tijd veel stemmen op om Amrabat te selecteren voor Oranje.

De KNVB sprak onlangs met de zaakwaarnemer van Amrabat en bondscoach Dick Advocaat volgt de ontwikkeling van de middenvelder nadrukkelijk. Wel tekende Advocaat daarbij aan Amrabat nog niet te kunnen selecteren omdat hij bij Feyenoord nog geen vaste waarde is.

Amrabat speelde tot dusver één oefeninterland voor Marokko.

Broertjes Amrabat, van het trapkooitje naar het Marokkaans elftal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl