RTV Rijnmond

Hoogste onderscheiding én schoenen voor De Jonge bij afscheid

time icon Aangepast

De Rotterdamse oud-wethouder Hugo de Jonge heeft de hoogste onderscheiding gekregen bij zijn afscheid van de gemeentepolitiek. Hij verruilt Rotterdam voor Den Haag, waar hij aan de slag gaat als minister en vicepremier in het nieuwe kabinet-Rutte.

De Jonge kreeg uit handen van burgemeester Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning. In de penning is een uitspraak van de Amerikaanse oud-president Barack Obama gegraveerd die De Jonge graag aanhaalt. Die luidt in vertaling: "We zijn de verandering die we nastreven".

In zijn afscheidstoespraak citeerde De Jonge deze woorden nog eens en verklaarde hij Rotterdam zijn liefde, meldt RTV Rijnmond. Volgens Aboutaleb verliest de stad "een toegewijde, getalenteerde bestuurder".

De Jonge was sinds 2010 wethouder en verantwoordelijk voor onder meer onderwijs, jeugd en zorg. In het nieuwe kabinet is hij minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Schoenen

Bij zijn afscheid kreeg De Jonge ook schoenen met daarop de skyline van Rotterdam. Bijzondere schoenen zijn De Jonges handelskenmerk geworden.

Op de allereerste foto van koning Willem-Alexander met het nieuwe kabinet, de traditionele bordesfoto, verscheen De Jonge met witte schoenen met daarop bloemetjes. Etiquette-experts vonden dat ongepast.

Dit is een artikel van

STER Reclame