Huisarrest voor Trumps oud-campagnechef Manafort

Aangepast
EPA

De oud-campagnemanager van president Trump Paul Manafort is onder huisarrest geplaatst. Hij is aangeklaagd voor samenzwering, belastingontduiking, het afleggen van valse getuigenissen en witwassen.

Manafort en zijn assistent en zakenpartner Rick Gates zijn de eersten die in staat van beschuldiging worden gesteld door Robert Mueller, de speciale aanklager die de mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezing onderzoekt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Witte Huis: 'De aanklacht heeft niets met de president te maken'

De aanklachten betreffen het advieswerk dat Manafort deed voor de vroegere president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj. Manafort is niet aangeklaagd wegens samenzwering met Moskou om Donald Trump de verkiezingen te laten winnen.

Telefonisch melden

Manafort en Gates hebben hun paspoort moeten inleveren en moeten zich dagelijks telefonisch melden bij justitie. Ze mogen hun huis alleen verlaten om hun advocaat te bezoeken, naar de rechtbank te gaan en voor medische of religieuze redenen.

Voor Manafort is de borgtocht vastgesteld op 10 miljoen dollar en voor Gates op 5 miljoen dollar.

STER Reclame