Paul Manafort tijdens de verkiezingscampagne
NOS NieuwsAangepast

FBI doet huiszoeking bij campagnemanager Trump

De FBI heeft huiszoeking gedaan in een woning van Paul Manafort, de voormalige campagnemanager van president Trump. Agenten doorzochten het huis in Alexandria, even buiten Washington, al in de vroege ochtend van 26 juli.

Het nieuws over de huiszoeking is nu naar buiten gekomen via The Washington Post. Manaforts woordvoerder heeft de gang van zaken bevestigd. De FBI zou onder meer ordners hebben meegenomen. Volgens The New York Times, die ook sprak met een ingevoerde bron, hadden de agenten het vooral gemunt op belastingpapieren en gegevens over buitenlandse bankrekeningen.

Robert Mueller

De inval houdt vrijwel zeker verband met het onderzoek naar contacten tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Volgens The Washington Post werken de betrokken FBI-agenten samen met Robert Mueller, die dat onderzoek leidt.

Manafort gaf eerder al uit vrije wil documenten aan onderzoekscommissies van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. The Washington Post schrijft dat het huiszoekingsbevel erop kan wijzen dat die commissies er geen vertrouwen in hadden dat Manafort álle belangrijke documenten vrijwillig zou overhandigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl