Ernest Faber
NOS VoetbalAangepast

Faber: gifbeker Groningen zal nu wel leeg zijn

De crisis bij FC Groningen houdt aan. Het zat weer niet mee in de slotfase tegen Sparta Rotterdam, met een schot van Lars Veldwijk op de paal en een kopbal van Jesper Drost op de lat. Daarnaast kreeg Sparta wel makkelijk een strafschop en Groningen kreeg er geen na Spartaans hands.

"We zitten in een fase dat alles tegenzit", aldus trainer Ernest Faber. "We vechten voor punten en vechten tegen een bepaalde druk. Ik neem aan dat de gifbeker na vandaag helemaal leeg is."

'Snel resultaat nodig'

Groningen staat na de derde nederlaag in vier wedstrijden op de veertiende plaats in de eredivisie, met evenveel punten als nummer zestien Willem II. Faber zegt het degradatiespook nog niet te hebben gezien.

Faber: de gifbeker zal nu wel helemaal leeg zijn

"We hebben snel resultaat nodig om zelfvertrouwen te krijgen en weer omhoog te kijken", gaat Faber verder. "Dat kost veel energie en kracht. We moeten het met elkaar doen."

Zonder Mahi en Idrissi

Groningen trad zonder Oussama Idrissi en Mimoun Mahi aan tegen Sparta. De twee, samen goed voor zeven goals dit seizoen, werden om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Dat maakt de opgave niet makkelijker.

"We hebben met zijn allen afspraken gemaakt en ze hebben die regels zelf overtreden", aldus Faber. "Iedereen wist de consequenties. Het is gebeurd en we moeten verder. We moeten met zijn allen aan de bak om dit te keren."

Groningen-aanvoerder Padt zucht: het zit gewoon echt niet mee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl