Robert Muhren viert zijn treffer

Laagvlieger Sparta vergroot problemen Groningen

Sparta Rotterdam heeft na vijf duels zonder zege weer eens de volle buit gepakt. Het won thuis met 2-1 van FC Groningen, waar de problemen met de week groter worden.

De Noorderlingen werden deze week door Roda JC uitgeschakeld in de beker, pakten dit seizoen nog geen punt op vreemde bodem en bezetten nu de veertiende plaats in de eredivisie.

Groningen leeft even op

Robert Mühren scoorde voor Sparta en even later werkte Samir Memisevic de bal namens Groningen bijna in eigen doel (paal). Ludovit Reis maakte er van afstand 1-1 van, maar een paar minuten later kwam Sparta (penalty Loris Brogno na overtreding Memisevic) opnieuw op voorsprong.

Coach Ernest Faber probeert de moed erin te houden bij Groningen

Sparta was ook na rust de betere ploeg en Mühren (over), Ryan Sanusi (redding Padt) en Duarte (over) kregen kansen op de 3-1.

Groningen treft paal en lat in zinderende slotfase

Groningen kreeg pas in blessuretijd twee kansen, maar Lars Veldwijk schoot op de paal en Jesper Drost kopte op de lat. Sparta eindigde het duel met tien man omdat Mark Veenhoven de doorgebroken Veldwijk neerhaalde.