Het zit er nu echt op voor de Nederlandse Fokker

Aangepast

Met een vlucht van Londen naar Amsterdam heeft KLM definitief afscheid genomen van de Fokker 70. Het oer-Hollandse toestel is vanavond rond 20.30 uur feestelijk onthaald op Schiphol. Ook landden er toestellen uit onder meer Brussel en Düsseldorf.

Bekijk hier hoe de laatste KLM-Fokker op Schiphol landde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De laatste Fokker is geland op Schiphol

KLM doet de Fokkers van de hand, omdat het onderhoud veel te duur is geworden. Het toestel wordt sinds 1996 niet meer gemaakt en dat maakt het lastig om nog onderdelen te vinden. De laatste jaren had de luchtvaartmaatschappij er nog zeven.

Voor alle vliegtuigen is overigens een koper gevonden. Nadat de blauw-witte KLM-kleuren in het Engelse Norwich zijn verwijderd, gaan ze door naar Azië, Zuid-Amerika en Afrika. KLM stapt over op de Embraers omdat die minder lawaai maken en zuiniger zijn.

Peter Bakema
@luxskater
Byebye Fokker 70! Thanks for many years of service! #goodbyefokker #klm #luxembourg @luxairport @KLM
7 maanden geleden

De eerste Fokker 70 werd in 1993 in gebruik genomen. Het was het laatste vliegtuig dat werd ontwikkeld in de fabrieken van luchtvaartpioneer Anthony Fokker. Het bedrijf ging drie jaar later ten onder aan hoge kosten en tegenvallende verkopen.

Benjamin Damgé
@benjamindamge
Last KLM Fokker 70 flight from BRU to AMS: nailed it!
7 maanden geleden
flyingfashionblogger
Amsterdam Airport Schiphol
Farewell Fokker! It has been a blast to fly the fokker 100 and 70 for my 6 years with KLM Cityhopper. I love the livingroom vibe and the indoor stairs. Bye bye! ✈️💕 #klm #fokker #f70