Leerpark Presikhaaf
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

500 leerlingen thuis door mogelijk onveilige vloer

Vijfhonderd vmbo- en mbo-leerlingen in Arnhem kunnen in ieder geval tot woensdag niet naar school. Het gebouw waarin ze les krijgen is mogelijk onveilig. De vloeren hebben dezelfde betonconstructie als de ingestorte parkeergarage van Eindhoven Airport.

De komende dagen wordt er onderzoek gedaan naar de veiligheid van de vloeren van het Leerpark Presikhaaf. Intussen wordt er gezocht naar een plek waar de leerlingen naartoe kunnen als blijkt dat de vloer onveilig is.

"Wij zijn genoodzaakt om deze voor leerlingen en medewerkers vervelende beslissing te nemen, maar we willen dat de leerlingen, studenten en medewerkers geen enkel risico lopen", zegt bestuurslid van de school Toine Schinkel tegen Omroep Gelderland.

Niet alle leerlingen wisten dat de school vandaag al dicht was. Conciërges stonden buiten om de leerlingen op te wachten.

Volgens de Vereniging Nederlandse Constructeurs zijn er mogelijk honderden gebouwen waar dezelfde betonconstructie is gebruikt als in de parkeergarage van Eindhoven Airport. Inmiddels is een aantal gebouwen in Nederland voor langere tijd gesloten die na onderzoek onveilig bleken te zijn.

Advertentie via Ster.nl