Marwin González (l) en Alex Bregman juichen na een homerun voor Houston Astros
NOS SportAangepast

Houston Astros wint enerverend tweede duel World Series

Houston Astros heeft de stand in de World Series na een enerverende tweede wedstrijd gelijk getrokken. De Astros wonnen het tweede duel met Los Angeles Dodgers met 7-6 na verlenging. De stand in de World Series is nu 1-1.

Het was een zware avond in Los Angeles voor de op Curaçao geboren pitcher Kenley Jansen en zijn teamgenoten van de Dodgers. Ze moesten toezien hoe de Astros een achterstand van 3-1 na verlenging ombogen in een 7-6 zege.

De Dodgers begonnen aan de achtste inning met een 3-1 voorsprong met Jansen op de heuvel. De Oranje-international moest echter een punt toestaan en zag vervolgens in de negende inning Marwin González van de Astros een homerun slaan, waardoor een verlenging nodig was.

Closer Kenley Jansen (voorgrond) ziet Marwin González een homerun slaan in de negende inning

Josh Fields, die Jansen in de tiende slagbeurt afloste op de heuvel, zag vervolgens José Altuve en Carlos Correa de bal over de muur slaan. De Dodgers maakten weer gelijk, maar een homerun van George Springer in de elfde inning zorgde voor 7-5 voor de Astros.

De Dodgers kwamen niet meer verder terug dan 7-6. De derde wedstrijd is vrijdagnacht, als de World Series worden voorgezet in Houston.

'Jansen is ook maar een mens'

Voor Jansen was het de eerste keer in zijn loopbaan als closer dat hij een voorsprong in de play-offs niet wist te verdedigen. Hij kon desondanks op steun rekenen van zijn ploeggenoten.

"Kenley is de beste die er is", zei outfielder Enrique Hernandez. "Hij heeft ons een beetje verwend en we verwachten van hem dat het automatisch gaat. Maar hij is ook maar een mens en hij heeft een fout gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl