Tsiy William Ndenge juicht na de 1-0 voor Roda JC

Roda duwt Groningen dieper in de put, VVV klopt Utrecht

Roda JC heeft FC Groningen nog dieper in de problemen gedrukt. De ploeg uit Kerkrade schakelde in de tweede ronde van het bekertoernooi de Groningers met 3-1 uit.

Het duel in Limburg begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de zaterdag overleden Nol Hendriks.

FC Groningen kende een tumultueuze aanloop naar het bekerduel. Trainer Ernst Faber zette Mimoun Mahi en Oussama Idrissi om disciplinaire redenen uit de selectie.

Vonnis over Groningen

Op slag van rust kwam Roda JC, de hekkensluiter van de eredivisie, op voorsprong. Tsiy William Ndenge schoot van afstand raak. Tien minuten na de pauze kopte Juninho Bacuna Groningen langszij, maar al snel stond Roda opnieuw voor. Ndenge kopte zijn tweede van de avond binnen.

In de blessuretijd deelde Mikhail Rosheuvel de genadeklap uit aan FC Groningen, waar trainer Ernest Faber nu onder grote druk staat.

Zelf wilde de geplaagde coach daar na afloop niets van weten. "Ik voel me nog steeds volkomen gesteund."

Willem Janssen druipt af nadat hij zijn tweede gele kaart heeft gekregen

VVV-Venlo zette drievoudig bekerwinnaar FC Utrecht eenvoudig opzij. In De Koel werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Utrecht keek al in de tweede minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van Lennart Thy en nog voor rust maakte Torino Hunte er 2-0 van.

De problemen voor de ploeg van trainer Erik ten Hag werden groter toen aanvoerder Willem Janssen na rust zijn tweede gele kaart kreeg, maar ook met tien man lukte het Utrecht om VVV onder druk te zetten.

Einde aan Utrechtse aspiraties

Invaller Gyrano Kerk gaf de bezoekers hoop met nog een halfuur te spelen, maar een gelijkmaker zat er ondanks een paar goede kansen niet meer in.

De 3-1 van Moreno Rutten (uit de rebound na een schot op de paal van Thy) in de 82ste minuut maakte een einde aan de aspiraties van Utrecht.

Heracles viert de 1-0 van Kristoffer Peterson (midden)

Heracles maakte een einde aan de bekerdroom van Hoek. Al voor rust leidden de Almeloërs met 2-0 door goals van Kristoffer Peterson en Jamiro Monteiro.

In de tweede helft werd het nog even spannend door een goal van Hoek-speler Niek van Sprundel, maar weer Kristoffer Peterson maakte aan alle Zeeuwse illusies een einde.

Penaltysoap

Hoek bereikte de tweede ronde na de 'penaltysoap' in en tegen Lisse. Door een arbitrale dwaling moest Hoek voor een tweede keer naar Lisse rijden om de penaltyreeks over te doen. In Almelo eindigde het bekeravontuur van de hoofdklasser dan toch.

Fran Sol was weer goud waard voor Wilem II

Fran Sol was weer de grote man bij Willem II. De Tilburgers klopten Heerenveen met 2-1 en de Spaanse spits maakte de winnende.

Alle treffers vielen in de tweede helft. Ben Rienstra maakte snel na rust de 1-0 voor Willem II en Reza Ghoochannejhad zorgde voor de gelijkmaker. Een blunder in de Friese defensie van Lucas Woudenberg veroorzaakte de tweede Tilburgse treffer.