Vreugde bij de spelers van HSV Hoek na het winnen van de tweede strafschopreeks tegen Lisse Orange Pictures

Na een bijna drie weken durende penaltysoap is Hoek als winnaar uit de bus gekomen van het bekerduel met FC Lisse. Beide clubs gingen vanavond op herhaling voor een fel betwiste strafschoppenreeks.

De Zeeuwse bezoekers hadden de reis naar Lisse niet voor niets gemaakt en zagen keeper Jordi de Jonge tot held van de avond uitgroeien. De Jonge keerde een strafschop, nadat daarvoor al een strafschop van Lisse over was geschoten, en bracht daarmee zijn ploeg naar de volgende ronde waarin de Zeeuwen het mogen opnemen tegen Heracles.

Verkeerde volgorde

De penaltyreeks moest worden overgedaan omdat scheidsrechter Marc Nagtegaal op 20 september een verkeerde volgorde aanhield. Nagtegaal besloot die bewuste avond de strafschoppen volgens de zogeheten ABBA-volgorde te laten nemen.

Teleurgestelde Lisse-trainer: we voelen ons bestolen

Dat houdt in dat beide ploegen twee strafschoppen achter elkaar mochten nemen. Hoewel er internationaal met deze volgorde al geëxperimenteerd is, moeten volgens de officiële regels de penalty's nog altijd om en om worden genomen.

Op herhaling

Lisse won de strafschoppenserie, maar de KNVB oordeelde na protesten van Hoek dat de penaltyreeks ongeldig was en over moest. Dat vocht Lisse zonder succes aan bij de rechter waardoor beide ploegen vanavond alleen voor de penalty's op herhaling gingen.

STER reclame